Far Infrared Roaster for Bioindustry생물산업용 원적외선 볶음기
HFR-250/450
원적외선 방사를 이용한 볶음을 행함으로 볶음재료의 외부와 내부가 동시에 가열되며 볶음재료의 표면이 상대적으로 낮은 온도에 노출되기 때문에 영양성분의 열파괴 현상을 23%나 줄였고 풍부한 열원에 의하여 재료의 향이 증발되는 시간을 줄이므로 향포집율이 11% 증가하였습니다. 이는 수치상으로는 많은 차이가 나지 않은 것 같으나 감각적으로는 엄청난 차이를 이룩한 것입니다.
There is 23% reduction in heat destruction of nutrition in far infrared roaster because inside and outside of material are heated evenly by FIR and the surface of the material is exposed at relatively low temperature. The flavor preserving rate was increased by 11% by using rich heat source,reducing the time of flavor evaporation of material. It seems less in numbers,but its sensual difference is very large.
원적외선 방사율 83% 도달
기존 원적외선 기기의 원적외선 방사율이 평균적으로 30~40%이지만 한국에너지기술의 기술력은 원적외선 방사율 83%를 이룩하였습니다.
재료의 맛과 향
한국에너지 기술의 원적외선 볶음기 HFR-250(450)은 볶음시 재료의 향이 증발할 시간을 주지 않습니다. 또한 손쉽게 ˝알파화˝비율을 조절할 수 있어 볶인 재료의 미각이 뛰어납니다.
위생성
볶음기의 주체는 SUS 304 및 SUS 309,SUS 316을 사용하므로 부식이나 변형이 없으며,원적외선 방사용 SIO2는 외부와 격리되어 있고 볶음시 발생되는 분진(mist) 연기,수분은 대용량 팬(fan)으로 강제 배출시키므로 위생적인 공정이 이루어집니다.
운전비용
3스테이지 버너의 사용(작업 조건에 따라 연료 소모량이 줄어듭니다.)
PID 온도 조절기의 사용,고출력 인버터의 채용 등으로 에너지 소비량을 줄였고 많은 양의 SIO2가 볶음 재료에 효율적인 열 전달을 하므로 연료 소비량을 대폭 줄였습니다.
품질의 균일화
볶음용 SIO2의 관리,투입속도의 인버터 채용으로 인한 PID제어,메인모터의 인버터 제어,볶음온도의 디지털 제어,이 모든 볶음제어가 수치로 제어되므로 365일 균일한 상태의 작업을 수행합니다.
기계의 조작성
수치로 제어되는 컨트롤러는 조작의 간편성을 부여합니다. 예)˝138˝에서 덜 볶아졌고 ˝145˝에서 많이 볶아졌다면 적절한 볶음 수치는 ˝140˝에서 ˝143˝이 적당합니다. 때문에 전문 기술자가 없어도 누구나 손쉬운 작업을 행할 수 있습니다.
Far-infrared emissivity reaches 83%
Average emitting rate of conventional roasters is 30 ~ 40%,but the high technology of Korea Energy Technology achieved the FIR emitting rate of 83%.
Taste and Flavor of Material
Far infrared roasters,HFR-250 and HFR-450,of Korea Energy Technology do not allow any time for flavor to evaporate.
Also,because ‘alpha’ ratio is controlled,the taste of roasted material is good.
Sanitation
The main body of the roaster uses SUS 304,SUS 309 and SUS 316,so there is no corrosion and deformation. FIR emitting unit is isolated from outside,and mist,smoke and moisture.
produced during roasting are discharged by high capacity fan. Thus,material can be roasted sanitarily.
Operating Cost
Energy consumption was significantly reduced by employing 3-stage burner (fuel consumption decreases depending on the operating condition),PID temperature controller and high output inverter,and fuel cost was reduced significantly owing to SIO2 transferring large amount of heat efficiently to the roasting material.
Quality Control
Management of FIR generator for roasting,PID control due to application of inverter in operating speed,the inverter control of the main motor and digital control of roasting temperatures quality control,all of these controls are quantified and performs action of a uniform status every day.
Operability of the roaster
The controller controlled by the numerical value allows easy operation. If the material is under roasted at ‘138’ and over roasted at ‘140,’ the appropriate roasting value is from ’140’ to ‘143.’ Thus,every user can operate the machine easily even though there is no specialist.
