Pressurizing Grain Steamer
곡물 가압증숙 장치
HKS-300
곡물 가공분야에서 3D작업으로 분류된 증숙(증자)작업에서 균일하고 침투성 높은 작업을 실현하게 설계된 증숙 장치입니다. 작업자의 노동력을 절감해주고 작업장의 분위기를 쾌적하고 청결하게 유지하며 일관되게 제품의 품질을 유지합니다. 회전증숙 및 가압 증숙의 결과로 균일한 침투력과 피로상태에 이르지 않는 고품질의 작업을 행합니다.
원료를 투입 후 증숙 공정은 내부의 컴퓨터 프로그램에 의하여 작업자의 설정치를 참조하여 자동으로 이루어지게 됩니다.
증숙이 완료된 재료는 콘베이어(옵션)등으로 자동으로 배출되게 됩니다.
HKS-300으로 작업한 곡물은 축소되거나 변형되지 않고 원곡형태를 유지하며 증숙 후에 건조공정을 통과한 곡물은 표면 윤기를 보유하고 원곡형태를 유지하게 되며 곡물의 당도,향이 손실되지 않은 결과물을 얻게 됩니다.
In steaming process classified as 3D (dirty,dangerous and difficult) work in grain processing,HKS-300 is a steaming device that performs uniform and high permeability work. It reduces the labor of the workers,keeps the atmosphere of workplace clean and pleasant,and keeps the quality of product consistently. It allows high quality work with even penetration and without fatigue,owing to rotation steaming and pressure steaming.
After the material input,the steaming process is automatically made by internal computer program referring the setting of the operator.
The finished products are automatically discharged through conveyer (option).
The grain steamed by HKS-300 keeps the original grain shape without shrinking or deforming,and dried grain after steaming keeps gloss in the surface and keeps the original shape,and the end products preserves the sweetness and flavor of the grain.

용량
·300~400kg/Batch
·처리시간 :5~20분
·시간당 처리량 :900~1500kg
·사용용도 :가공처리 되지 않은 알곡형태의 곡물의 증숙작업
·사용재료의 크기 :1.5mm 이상의 찹쌀을 제외한 알곡 형태의
곡물(찹쌀은 별도 문의)
방식
·가압방식 :가압과 상압을 교차하면서 증숙(증자)작업
·교반방식 :PLC 제어에 의한 자동 교반
·배출방식 :자동 배출(컨베이어 인출)
제원
·3,550mm(가로)×1,100mm(세로)×1,530mm(높이)
·중량 :1,600kg ·전력 :4p 380ovlt 1.5Kw
가압증숙기의 특징
·균일한 제품의 생산(컴퓨터 제어)
·증숙(증자)작업 시 가압증숙→교반 및 압력해소를 반복하며 곡물의 스트레스 방지
·스팀이 곡물내부까지 고르게 침투하여 고품질의 작업물을 얻음.
·기계 구조의 단순화로 유지보수가 용이함.
·사용 후 세척공정이 간단함.
·곡물별 증숙 데이터 기억
·스팀공급,교반,가압이 프로그램 되어 작업자 의존도 해소
·HACCP 대응 설비
·곡물 처리부와 구동부가 완전 격리되어 이물질 혼입 가능성 원천 차단

Capacity
· 300 ~ 400Kg/Batch
·Operation time :5 ~20 minutes
·Capacity per hour :900 ~ 1500Kg
·Purpose :steaming of unprocessed grains
· Particle size :grains excluding sticky rice of 1.5mm or larger in
size (please ask us about sticky rice)
Method
· Pressurization:steaming process by repeating pressurizing and
releasing
·Stirring :automatic stir by PCL control
·Discharge :automatic discharge (conveying,optional)
Specification
·3,550mm(width) x 1,100mm(length) x 1,530mm(height)
·Weight :1,600kg ·Electric power :4p 380volt 1.5kw
Characteristics of pressurized steaming machine
·Produce uniform products (computer control)
· Pressurizing steaming → prevent stress of grain by repeating stirring and releasing pressure
· Produce high quality by penetrating steam evenly into the grains
·Easy to maintain and repair thanks to simple structure
·Easy to wash after operation
·Remember steaming data of each grain
· Reduce operator’s dependence by programming steam supply, stirring and pressurizing
·HACCP compatible equipment
· Foreign substance cannot enter because grain steaming unit is totally isolated from driving unit